Bewust beter

Boerderijkip is een 100% Hollandse kip met meer smaak en een beter leven. De Boerderijkippen zijn van het langzaam groeiende ras: de Hubbard. Dit ras is een kruising tussen een bruine hen en een witte haan en hebben sterke genen. Het vlees komt van dieren die worden gehuisvest in stallen waar het dag- en nachtritme is gewaarborgd.

Recepten
Bent u op zoek naar inspiratie voor een lekker recept, of wilt u eens variëren met kip? In de receptenbank van boerderij-kip.nl vindt u vele lekkere recepten, van verschillende niveaus en met verschillende bereidingstijden. Eet smakelijk!

Een prettig leven

Boerderijkippen hebben meer ruimte om te leven. Waar bij reguliere kippen ca. 20.000 kippen in een stal worden gehouden, is dat bij Boerderijkippen maximaal 14.000 kippen. Het natuurlijke scharrelen wordt zoveel mogelijk gestimuleerd dankzij het strooien van extra graan tijdens controlerondes en het plaatsen van balen stro voor extra afleiding. Boerderijkippen hebben 24 uur per dag beschikking over water en voer. Het voer is overigens 100% plantaardig, dat voor minimaal 70% uit graan bestaat.

Een gezonde kip

Pluimveehouders streven naar zo min mogelijk antibioticagebruik. Alleen als een Boerderijkippen echt ziek is en de dierenarts het noodzakelijk vindt voor de gezondheid van het dier, wordt antibiotica gebruikt. Doordat de Boerderijkippen een sterke kip is die meer weerstand en meer tijd heeft om zelf te herstellen, hoeft er minder snel naar antibiotica te worden gegrepen. De meeste Boerderijkippen zijn daarom antibioticavrij opgegroeid.

Een goede smaak

Het natuurlijke leefritme van de Boerderijkippen, de gezonde plantaardige voeding en het feit dat Boerderijkippen langzaam kunnen opgroeien, zorgen ervoor dat de Boerderijkippen een sterke, gezonde en vitale kip is. 

De goede leefomstandigheden van de Boerderijkippen zorgen ervoor dat het vlees een ontwikkelde en verantwoorde smaak krijgen, wat zich duidelijk onderscheidt van regulier kipvlees en dat proeft u!

Herkomst Kipdelen

De Boerderijkip bestaat uit diverse kipdelen, zoals:

Boerderijkip Hele kip
Boerderijkip Kippenbout
Boerderijkip Kipvleugels
Boerderijkip Kipdijvlees
Boerderijkip Kipfilet

Wist u dat gerechten met kip veel beter smaken als u kip met bot gebruikt. Het vlees heeft meer smaak en is niet droog.
Wilt u weten waar uw Boerderijkip delen vandaan komen? Kijk dan naar de afbeelding links boven.

Schreiber, Keurslager

Tijnjedyk 76C
8936 AD Leeuwarden
058 289 95 79

Openingstijden

maandag 08:30 - 18:30
dinsdag 08:30 - 18:30
woensdag 08:30 - 18:30
donderdag 08:30 - 18:30
vrijdag 08:30 - 18:30
zaterdag 08:00 - 18:00
zondag Gesloten