Bewust beter

Van uw Keurslager mag u altijd iets meer verwachten, daarom hebben wij voor het Wroetvarkensvlees gekozen om u een lekker en eerlijk stukje vlees van Hollandse bodem aan te kunnen bieden. Wroetvarkens zijn varkens van het Piétrain-varken, bekend om zijn uitstekende vleeseigenschappen. Het Piétrain-varken zet meer vlees aan dan andere varkenssoorten en heeft een laag vetgehalte. Het vlees heeft ook een fijnere structuur.

Een prettig en gezonder leven

Het Wroetvarken heeft als eerste varkensketen met de wroetstal een Beter Leven Ster ontvangen van de dierenbescherming. In de wroetstal hebben de varkens meer bewegingsruimte en zorgt de dikke laag met strooisel voor een comfortabel ligbed waar de varkens op kunnen rusten en lekker kunnen wroeten.

Het Wroetvarken leeft in een wroetstal in groepen van 20 tot 30 dieren, op dichte vloeren met strooisel. De wroetstal geeft het varken de gelegenheid het natuurlijke wroetgedrag te vertonen. In vergelijking met andere stalsystemen hebben de varkens 25% meer ruimte om te leven! De varkens kunnen de hele dag door hun voer opnemen en daarnaast beschikken zij natuurlijk over vers water. 

De leefomstandigheden van de wroetstal helpen mee aan gezonde varkens, ze worden niet gecastreerd en medicijnen worden alleen toegediend bij zieke dieren, op voorschrift van de veearts. Omdat de varkens naar hartenlust kunnen wroeten is het niet meer nodig om de staart er af te halen, omdat ze voldoende afleiding bijten ze elkaar niet.

Dat er goed voer gebruikt wordt voor de varkens, proeft u terug in het vlees. Er wordt zoveel mogelijk voer benut uit de regio. Door het gebruik van granen geteeld in de eigen regio wordt de kringloop bevorderd. Het streven is om de mest op eigen bedrijf en in de buurt bij akkerbouwers uit te rijden. Door het mengen van de mest met strooisel ontstaat er een vaste mest wat beter is voor het milieu en welke positieve invloed heeft op het bodemleven.

Een goede smaak

Als Keurslager willen we u graag het beste bieden. Dat doen we met passie, enthousiasme en plezier. Maar ook met oog voor de wereld om ons heen. Dus houden we waar dat kan, rekening met milieu, de natuur, de dieren en uw wensen. Het natuurlijke wroetgedrag van de varkens, de goede voeding en de aandacht en zorg van de boeren zorgen ervoor dat het vlees van het Wroetvarken een ontwikkelde en verantwoorde smaak krijgt, wat zich duidelijk onderscheidt van het reguliere varkensvlees. Het varkensvlees van het Wroetvarken wordt op een veilige en milieuvriendelijke wijze geproduceerd en op ambachtelijke wijze verwerkt en is te herleiden naar één van de vijf boerenbedrijven waar deze opgegroeid zijn. Hierdoor kunnen wij de allerbeste kwaliteit garanderen en dat proeft u!

Schreiber, Keurslager

Tijnjedyk 76C
8936 AD Leeuwarden
058 289 95 79

Openingstijden

maandag 08:30 - 18:30
dinsdag 08:30 - 18:30
woensdag 08:30 - 18:30
donderdag 08:30 - 18:30
vrijdag 08:30 - 18:30
zaterdag 08:00 - 18:00
zondag Gesloten